Kurs Dizajn i Multimedija, Vam nudi mogućnost, da za tri meseca naučite i steknete praktična iskustva iz Grafičkog dizajna, Fotografije, Video produkcije i Post-produkcije. Polaznici će učiti i raditi u programima: Photoshop i Illustrator, zatim će savladati sve tehnike pravilnog rukovanja i snimanja foto-aparatom i video kamerom, rukovanje neophodnom video opremom, kreiranje špica i vizuelnih efekata u programu After Effects i video montažu u programu Premiere Pro.

Cilj obuke je da Vam prenesemo naše dugogodišnje iskustvo iz Grafičkog dizajna (pogledajte portfolio), Fotografije, Video produkcije i Post-produkcije (pogledajte naš portfolio), i uputimo u sve tajne ovog zanimljivog kreativnog zanata.

Posle kursa možete vašim budućim klijentima ponuditi usluge: Grafičkog dizajna, fotografije, video produkcije i post-produkcije.

KURS VIDEO PRODUKCIJA FOTOGRAFIJA, KAMERA, VIDEO PRODUKCIJA I POST PRODUKCIJA (Premiere Pro & After Effects

Gosti na kursu (filmski direktor i direktor fotografije) će svakako upotpuniti vašu obuku i preneti vam savete i njihova dugogodišnja iskustva (ne odnosi se na individualni kurs).

Poverenje su nam ukazali najpoznatije domaće i svetske firme: Coca Cola, Tuborg, Heineken, Honda Srbija, Fiat, Somersby, Lav, SOL, Imlek, Jägermeister, EXIT, Guarana, NIS, Erste Banka, Politika, Telekom Srbija. Zašto ne biste i vi?

Učite na profesionalnoj opremi.

Računari: procesori CPU Cores 6, 16-64GB ram, SSD, monitori 20" i 27".
Kamera / fotoaparati: Canon 5D Mark III i Panasonic GH5
Objektivi: Canon, Tokina, Sigma i Carl Zeiss
Rasveta: 2 X 1000W
Video oprema: Gimbal, EZ JIB kran + staiv + dolly, Cage, Rig, Follow Focus i Mattebox

Trajanje kursa: 220 školskih časova ( 3 meseca)

Dani: ponedeljak–petak
Termin: od 16:30–19:45 časova (četiri školska časa + pauza 15 min. uz kafu. čaj ili sok.).
Efikasan rad sa grupom od 3 do 4 polaznika.

Potrebno predznanje:

Operativni sistem Windows ili OS..
Dobro rukovanje mišem i snalaženje sa fajlovima i folderima.

Potrebna oprema:

Kućni računar sa instaliranim Adobe programima verzija CC2017, foto aparat ili kamera koja snima u HD rezoluciji.

Uverenje

Level3 škole računara, na srpskom i engleskom jeziku.

SADRŽAJ KURSA DIZAJN I MULTIMEDIJA

PHOTOSHOP, grafička radionica i priprema za štampu (40 školskih časova).
Osnovni, Srednji i Napredni nivo.

Upoznavanje sa interfejsom programa, Podešavanje programa, Pojam rezolucije, Upoznavanje sa bojama (Grayscale, RGB, CMYK) i profilima, Korišćenje gradienta (preliva boja) i njihovo kreiranje, Rad sa četkicama i njihovo kreiranje, Korišćenje Pattern-a i njihovo kreiranje, Osnovne i napredne tehnike selekcija, Selekcija pomoću Quick Maske, Rad sa slojevima (Layers), Spajanje Layers-a, Layers stilovi, Korišćenje Layer maski i Clipping maski, Korišćenje kanala i Pantone boja, Upotreba vektorskih alata i rad sa Patovima, Uvoz vektorske grafike (Corel Draw, Illustrator), Formatiranje teksta, Paleta History i Snapshot, Korišćenje i kreiranje Akcija, Obrada fotografija, Adjustments, Retuširanje slika, optimizacija slilka za Web, Priprema fajlova za programe: Illustrator, Premiere i After Effects, Priprema fajlova za štampu.

Photoshop radionica sadrži

napredne tehnike retuširanja slika, Dizajn plakata i priprema za štampu, Kolor korekcija i montaža slika.

POLAZNICI DOBIJAJU PHOTOSHOP VEŽBE U VIDEO FORMATU

Sve vežbe su snimljene u video formatu, što će svakako olakšati polaznicima da ovladaju tehnikama Photoshop programa.

ILLUSTRATOR + grafička radionica i priprema za štampu (36 školskih časova).
Osnovni, Srednji i Napredni nivo.

Upoznavanje sa interfejsom programa, Uvod u Vektorsku grafiku i razlika u odnosu na rasterske programe, Podešavanje Illustratora, Upoznavanje sa grafičkim formatima, Upoznavanje sa alatima, crtanje osnovnih objekata, transformacije, poravnanje, grupisanje objekata, Spajanje, isecanje i razdvajanje objekata (Palete: Transform, Align, Pathfinder), Dupliranje, Primena boja i paleta, Gradient, Senčenje pomoću Mesh i Blend alatki, Uvoz teksta, Art tekst, Paragraf tekst, Tekst po krivoj liniji, Rad sa krivama i tačkama (Path), Paleta Stroke, Korištenje slojeva (Layers) i palete Appearance, Uvoz slika, Primena Clipping mask i Compound Path komandi, Paleta Attributes (overprint), Korišćenje i kreiranje četkica, Vektorski Efekti i 3D, Vektorizacija slika, Print i Priprema za štampu, Priprema crteža za Photoshop, Premiere i After Effects.

Illustrator radionica sadrži

Napredne tehnike korišćenja alatke Pen i pravilno iscrtavanje, kreiranje logotipa, Dizajn kataloga i plakata.

POLAZNICI DOBIJAJU ILLUSTRATOR VEŽBE U VIDEO FORMATU

Sve vežbe su snimljene u video formatu, što će svakako olakšati polaznicima da ovladaju ovim programom i steknu praksu iz grafičkog dizajna.

FOTOGRAFIJA - KAMERA - VIDEO PRODUKCIJA (30 školskih časova).

Na nastavi fotografije naučićete kako da manipulišete svetlošću da bi ste dobili željeni efekat na fotografiji (ISO vrednost (osetljivost filma), Ekspozicija / brzine zatvarača (shutter speed), Blenda (Aperture ili F stop), White balance). Kako se setuje fotoaparat, kako se postiže veća dubinska oštrina optimalan kontrast, kako se difuzuje svetlost. Koje su mogućnosti različitih objektiva. Fotografisanje će vam biti potpuno jasno i jednostavno, naš cilj je da naučite kako da realizujete svaku vašu ideju u formi fotografije.

kurs fotografije

Upoznavanje sa video rezolucijom i formatima (video codecs), razumevanje Aspect ratio, mediji za skladištenje video materijala, vrste objektiva (fiksni, zum, makro, PL, Anamorphic).
Osnovni pojmovi filmskog jezika (tipovi scena, kadar, pokret, rastojanja (planovi), osa akcije, Predprodukcija, Sinopsis, Scenario, Knjiga snimanja, Plan snimanja.

Oprema na kojoj radimo: fotoaparat Canon 5D Mark III, Panaconic GH5, Objektivi Canon, Tokina, Sigma i Carl Zeiss. Koristićete dodatnu video opremmu: Rig, Follow Focus, Mattebox, Eksterni monitor, Stabilizacija kamere pomoću Brushless Gimbala. Korišćenje i snimanje pomoću krana, stativa i studijske Flow rasvete.

Polaznici će imati praktične vežbe fotografisanja i snimanja u zatvorenom i otvorenom prostoru (rad na terenu).

Kurs fotografije

PREMIERE PRO, montaža video materijala, slike i zvuka + radionica (30 školskih časova).
Osnovni, Srednji i Napredni nivo.

Program Adobe Premiere je namenjen za montažu snimljenog video materijala, slike i zvuka. Koristi se u većini filmskih, produkcijskih kuća i TV stanica.
Montaža je mnogo više, jer od nje zavisi uspeh vaše Video produkcije. Od snimaka možete kreirati dobar film ili dosadan. Montaža je uvek vrsta manipulacije gledaoca jer izborom kadrova može se prikazom dati novi smisao ili promeniti emocionalni naboj. Montaža određuje dramaturgiju, ritam priče, postavku zvuka i eventualnu korekciju slike.

Upoznavanje sa interfejsom programa, Pojmovi digitalnih formata, Upoznavanje sa alatima i paletema, Kreiranje Sequence i postavka osnovnih parametara, Uvoz video materijala, slika i zvuka. Kombinovanje sa Photoshop i Illustrator fajlovima, Rad sa Source Monitor. Timeline i njegovi alati za montažu. Tehnike montaže, Pravilan rez, Source monitor, Program monitor, Reference monitor, Multi-Camera, Rad sa 4K video fajlovima i kreiranje Proxies fajlova, Primena tranzicija, Kreiranje titlova, Rada sa zvukom, Izrada finalnog miksa, Kreiranje animiranih klipova, Napredne tehnike montaže, Pravilna kolor korekcija (Lumetri) i korišćenje LUTs fajlova, Rad sa efektima, linkovanje sa After Effects projektom. Rendering, eksportovanje za TV, YouTube, Vimeo i Socijalne mreže.

Na poklon dobijate

  • Video fajlove: Pal DV, HD i 4K.
  • Gotove Presets tranzicije
  • Glich, Bokeh, Light Leak i FilmElement video fajlove
  • 20 Audio fajlova kreiranih za vas
  • Primere i vežbe sa kursa.

AFTER EFFECTS / Motion Graphics, radionica i priprema za Videohive (72 školska časa).
Osnovni, Srednji i Napredni nivo.

Adobe After Effects je moćan program za kreiranje 2D, 3D animacija i specijalnih efekata za TV i Internet. Generiše izlaz najvišeg mogućeg kvaliteta u željenoj rezoluciji, tako da je idealan za grafičke dizajnere, animatore i montažere. Možete napraviti komercijalne i muzičke video spotove, složene animacije, specijalne efekte za film, TV špice, reklame i drugo.

Upoznavanje sa interfejsom i radnim okruženjem, Kreiranje Kompozicije i planiranje, Upoznavanje i rad sa Solid i Shape layerima, Rad sa Keyfram-ovima i Graph Editorom, Uvoz videa, slika i audio fajlova, Korišćenje Track Matte i Blending Mode, Parenting i Null Objects, Adjustment Layer, kolor korekcija, Rotoscoping, Rotoskopija sa Mocha programom, Stabilizacija videa, Tracking i 3D Tracking, Time remapping (usporenje (slow motion) i ubrzanje videa), Freeze frame, Chroma key (uklanjanje zelene pozadine), 3D lejer animacija, Korišćenje kamere i svetla, Pre-compose, Motion Graphics - 2D i 3D animacija sa Photoshop, Illustrator fajlovima i Shape layerima, Tekst animacija, Kombinovanje različitog video materijala, Primena efekata, Expressions primena, Eksportovanje - renderovanje projekta za TV, YouTube, Vimeo i Socijalne mreže.

After Effects radionica, priprema projekta uz pomoć predavača: Moution Graphics, Trejler animacija, Animacija teksta i Glitch animacija.

Dodatni popularni Plugin programi, koji se uče na kursu su: Trapcode Particular i Optical Flares.

POLAZNICI DOBIJAJU AFTER EFFECTS VEŽBE U VIDEO FORMATU

Sve vežbe su snimljene u video formatu, što će svakako olakšati polaznicima da ovladaju ovim programom i steknu praksu kreiranja svih vidova 2D animacija.

SAMOSTALNA RADIONICA (12 školskih časova).

Zadnja nedelja je predviđena za vašu samostalnu radionicu. Svaki polaznik se može odlučiti za jednu od dve samostalne radionice, Fotografija i grafički dizajn, ili za Video produkciju i Post-produkciju. Informacije i smernice o samostalnoj radionici, polaznici će dobiti na kursu.

I to nije sve!

Za svakog polaznika obezbedili smo USB Flash memoriju od 32GB sa pratećim materijalom, PLUS !
Svim našim budućim polaznicima kursa "Dizajn i Multimedija", nudimo besplatno savetovanje oko izbora fotoaparata, video kamere, objektiva, rasvete, video opreme i računara. Slobodno nam se obratite telefonom ili svratite do naše škole. Tel: 063 758 3223

Cenovnik za kurs Dizajn i Multimedija

Cena: Akontacija / rezervacija mesta
1.500 € 12.000 dinara
In House kurs za Firme 1600 € Akontacija je uključena u cenu
Mogućnost plaćanja u 4 mesečne rate čekovima građana
Cene su izražene u evrima, plaćanje se vrši u dinarima po srednjem NBS kursu.
UPLATNICA
Organizujemo besplatan prevoz od, BIG Fashion – Level 3 – BIG Fashion.
Autobusi do BIG Fashion, 16, 23, 25, 32, 35, 74 i 202.
Ukolliko dolazite sopstvenim prevozom, obezbeđen vam je parking mesto ispred škole.

INDIVIDUALNI KURS DIZAJN i MULTIMEDIJA

170 školskih časova Kurs sadrži isti plan i program grupnog kursa.
Svaki radni dan po 4 školska časa.
Termini su od: 09:00–12:15, 13:00–16:15 časova

Cenovnik za individualni kurs Video produkcija

Cena Akontacija / rezervacija mesta
2.000 € 12.000 dinara
Akontacija je uračunata u cenu
In House 2.200 €
Mogućnost plaćanja čekovima gradjana u 4 mesečne rate
Cene su izražene u evrima, plaćanje se vrši u dinarima po srednjem NBS kursu.
UPLATNICA
Organizujemo besplatan prevoz od, BIG Fashion – Level 3 – BIG Fashion.
Autobusi do BIG Fashion, 16, 23, 25, 32, 35, 74 i 202.
Ukolliko dolazite sopstvenim prevozom, obezbeđen vam je parking mesto ispred škole.