PAYONEER – NAČIN PRIMANJA NOVCA I INTERNET PLAĆANJA U SRBIJI

U susret aktuelnim nedoumicama i problemima brojnih korisnika, vezanim za plaćanje i primanje novca iz Srbije, odlučili smo istražiti do detalja još jednu novinu dostupnu na našem tržištu – Payoneer MasterCard debitnu karticu.

ŠTA JE PAYONEER KARTICA?

Payoneer MasterCard kartica, je debitna kartica namenjena fizičkim ili pravnim licima. Fizičkim izgledom se ne razlikuje od kartice koju dobijate u običnoj banci prilikom otvaranja tekućeg računa. Payoneer karticu možete dobiti besplatno, jednostavnom registracijom na Payoneer sajtu – ovde.

payoneer master kartica

PAYONEER KARTICA – INTERNET PLAĆANJE I PRIMANJE NOVCA

Payoneer MasterCard kartica se nametnula kao sjajno rešenje za naše područje, jer je svojom pojavom objedinila može se reći veliki broj nedostataka i problema koji su nam nametnuti u aktuelnim načinima transakcija putem interneta iz Srbije.

Na probleme vezane za aktuelne načine plaćanja –  pre svega mislim na ogroman trud koji je neophodno uložiti u verifikaciju naloga na PayPal, koji iako je prisutan, ograničen je na isključivo mogućnost plaćanja. Sa druge strane, problem primanja čekova iz inostranstva (kao npr. kompenzaciju za freelance rad) je procedura koja može potrajati nedeljama, a potraga za bankom pri unovčavanju istog problem svoje vrste. Donekle, sve ove probleme je moguće izbeći ili u velikoj meri ublažiti upotrebom Payoneer kartice.

Vašu Payoneer karticu možete koristiti za:

  1. plaćanje robe i usluga putem interneta
  2. primanje uplata od fizičkih ili pravnih lica koji su/nisu korisnici Payoneer kartice
  3. isplate i uplate preko kompanija koje sarađuju sa Payoneer-om, a to su: Skrill, Fiverr, Elance, ClickBank, oDesk, Amazon, CPA mreže MaxBounty i Peerfly, FirstBeatMedia i drugi.
  4. upotreba Payoneer Mastercard debitne kartice za podizanje novca na banokmatima u Srbiji i širom sveta!
  5. mogućnost direktnog plaćanja na POS terminalima u Srbiji i inostranstvu,
  6. podizanje novca sa vašeg deviznog računa

Iako je već spomenuto iznad, ipak još jednom – DA, ovo funkcioniše i u Srbiji!

PAYONEER KARTICA – KOLIKO TO KOŠTA?

Registracija i porudžbina Payoneer kartice se obavlja putem Payoneer sajta.  Dakle, registrujete se i posle obično 20 radnih dana, na Vašu adresu stiže Vaša lična Payoneer kartica. Sam proces registracije, izrade i slanja  kartice na Vašu adresu je u potpunosti besplatan.  Ukoliko registraciju za Payoneer karticu izvršite ovde – dobićete 25$ poklon, posle prvih 100$ uplate na Vaš račun.

Pa šta se onda plaća? Kao i kod svake kartice, postoje troškovi održavanja kartice (30$ na godišnjem nivou), i troškovi podizanja novca sa bankomata (3.15$ po transakciji). Kompletne troškove održavanja i provizije možete proveriti u svakom trenutku i na Payoneerovom sajtu, posle registracije, pod General Information –> Pricing and Fees.

PAYONEER KARTICA – KAKO DOĆI DO NJE?

Registracijom na Payoneer sajtu –  (ovde), možete besplatno poručiti Vašu Payoneer karticu. Posle popunjavanja registracionog formulara, i slanjem zahteva za registraciju, neophodno je verifikovati (slanjem skeniranog dokumenta na email). Svako dalje obaveštenje od Payoneera o toku verifikacije i stanju Vašeg naloga ćete dobijati na email koji ste uneli pri registraciji. Poručena Payoneer kartica stiže na Vašu adresu u roku od 2-3 nedelje.

PAYONEER KARTICA – KAKO PRIMATI I SLATI NOVAC?

Primanje novca – je moguće od svih korisnika koji već imaju Payoneer karticu.  Primanje novca je takođe moguće i od svih fizičkih i pravnih lica koja nisu Payoneer parntneri (tj. nemaju Payoneer karticu). U drugoj varijanti primanja novca spadaju i transakcije sa svih internet platnih kartica (domaćih ili stranih banaka), kojima sredstva prebacujete na Vašu karticu. Ove transakcije se proveravaju manuelno od strane Payoneera, tako da je moguće da potraju nešto duže nego prva varijanta primanja novca sa payoneer kartice koja se realizuje u roku od 2h. Troškovi primanja novca su manji od 4$ na 100$ transakcije (3.75%), i možete izabrati da li će troškove transakcije snositi osoba koja šalje ili osoba koja prima novac.

Plaćanje (slanje) Payonner karticom – je moguće prema drugim Payoneer korisnicima, kao i svuda na internetu gde su prihvaćene internet platne kartice. Detaljnije o troškovima plaćanja putem interneta, kao i troškovi podizanja novca na bankomatu i plaćanje na POS terminalima us opisani dalje u tekstu.

TROŠKOVI I LIMITI PAYONEER MASTERCARD DEBITNE KARTICE

Troškovi godišnjeg održavanja kartice iznose 30$. Iznos od 30$ ne morate da plaćate unapred, već će Vam prva uplata na karticu biti umanjena za ovaj iznos. Ovaj iznos je ujedno i jedini iznos održavanja kartice, i plaća se jednom godišnje. Možda na prvi pogled zvuči puno, ali taj iznos izađe 2.5$ mesečno, što je u proseku isti iznos koji Vam naplaćuje bilo koja banka za sličnu karticuDodatnih mesečnih troškova održavanja nema.

Troškovi podizanja gotovine na svim bankomatima su identični i iznose 3.15$, bez obzira na sumu podignutog novca. Tu proviziju određuje Payoneer, a banka čiji je bankomat nema dodatnu proviziju. Maksimalni iznos koji možete podići na bankomatima tokom jednog dana je 2500$ (od ukupnih 5000$ koje dnevno možete potrošiti).

Plaćanje na POS terminalima je možda i najbolja stvar vezana za Payoneer karticu. Prilikom „provlačenja kartice“ u radnjama, bilo gde, osim cifre na računu, nemate dodatnih troškova! Da, Payoneer ne naplaćuje dodatnu proviziju, bez obzira koja je banka vlasnik POS terminala u radnji. Praktično rečeno, i čokoladu i ratu za kola, možete platiti karticom, bez dodatne provizije.

PREDNOSTI I MANE PAYONEER PLATNE KARTICE

1. Neograničena mogućnost plaćanja na internetu

2. Mogućnost primanja novca na Payoneer karticu

3. Mogućnost povezivanja Payoneer kartice sa sličnim servisima.

4. Mogućnost podizanja gotovine na bankomatima u Srbiji i širom sveta.

5. Mogućnost plaćanja na POS terminalima bez provizije!

6. Kartica bez dodatnog mesečnog održavanja

7. Payoneer MasterCard kartica ne zahteva otvaranje bankovnog računa.

8. Bonus za novoregistrovane korisnike od 25$ na prvih 100$ uplate. (bonus osvarujete registracijom – ovde)

Jedina i do sada „najveća“ mana ove kartice jeste čekanje da stigne na Vašu kućnu adresu. Čekanje na isporuku traje oko 20-ak dana. Ali ukoliko uzmemo u obzir komfornost koju pruža u svakoj sledećoj transakciji, kao i široku upotrebnu vrednost – od podizanja novca na bankomatima, upotrebe na POS terminalima, do plaćanja i primanja uplata internetom – Payoneer kartica je svakako najbolji i najjednostavniji način plaćanja internetom kod nas.

Preporučujemo vam i da posetite grupu Payoneer Srbija na Facebook-u