Adobe grafički Kurs namenjen je za polaznike koji žele da se bave grafičkim dizajnom i pripremom za štampu. Programi koji se uče na kursu su: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, priprema za štampu i praktična radionica. Kurs sadrži osnovni, srednji i napredni nivo.

Cilj ovakvog obrazovanja je da vas osposobimo da se uz pomoć računara samostalno bavite svim aspektima dizajna i stonog izdavaštva, od izrade logotipa preko primene grafičkog standarda, promotivnih materijala, plakata i bilborda, obrade fotografije, obrade teksta, izrada kataloga, knjiga i časopisa.

kurs graficki dizajn

Na kursu vas upoznajemo sa mogućnošću zarade putem Interneta. Kako da prodate svoj grafičke radove na čuvenoj pijaci dizajna ili postanete Freelancer tražećí posao na sajtu

kurs adobe

Kurs traje:

75 školskih časova
Svaki radni dan po 3 školska časa. Kurs traje pet nedelja.

Potrebno predznanje:

Operativni sistem Windows i tekst procesor MS Word.
Dobro rukovanje mišem i snalaženje sa fajlovima i folderima.

Uverenje

Level3 škole računara, na srpskom jeziku.

Portfolio našeg predavača

27 godina iskustva u grafičkom dizajnu. Sertifikat ACE (Adobe Certified Expert). Mali je prostor za portfolio našeg predavača na ovoj Web stranici, zato je najbolje da pogledate deo Portfolia OVDE >>>

Uvod i sadržaj Adobe grafičkog kursa

Photoshop + radionica i priprema za štampu, 30 školskih časova

Upoznavanje sa interfejsom programa, Podešavanje programa, Pojam rezolucije, upoznavanje sa bojama (Grayscale, RGB, CMYK) i profilima, Korišćenje gradienta (preliva boja) i njihovo kreiranje, rad sa četkicama i njihovo kreiranje, korišćenje Patterna i njihovo kreiranje, učenje svih alata za selekciju i primena selekcija, Selekcija pomoću Quick Mask, Rad sa slojevima (Layers), Spajanje Layers-a, Layers stilovi, korišćenje Layer maski i Clipping maski, Korišćenje kanala i Pantone boja, Upotreba vektorskih alata i rad sa Patovima, Uvoz vektorske grafike (Corel Draw, Illustrator), Formatiranje teksta, Paleta History i Snapshot, Korišćenje i kreiranje Akcija, Obrada fotografija, Adjustmernts, Retuširanje slika, Uklanjanje ogrebotina, Upotreba Filtera, Priprema fajlova za ostale grafičke programe, Priprema fajlova za digitalnu štampu.

Illustrator + radionica i priprema za štampu, 30 školskih časova

Upoznavanje sa interfejsom programa, Uvod u Vektorsku grafiku i razlika u odnosu na rasterske programe, Podešavanje Illustratora, Upoznavanje sa grafičkim formatima, Upoznavanje sa alatima, crtanje osnovnih objekata, transformacije, poravnanje, grupisanje objekata, Spajanje, isecanje i razdvajanje objekata (Palete: Transform, Align, Pathfinder), Dupliranje, Primena boja i paleta, Gradient, Senčenje pomoću Mesh i Blend alatki, Uvoz teksta, Art tekst, Paragraf tekst, Tekst po krivoj liniji, Rad sa krivama i tačkama (Path), Paleta Stroke, Korištenje slojeva (Layers) i palete Appearance, Uvoz slika, Primena Clipping mask i Compound Path alatki, Paleta Attributes (overprint), Korišćenje i kreiranje četkica, Izvoz crteža u ostale grafičke formate, Vektorski Efekti i 3D, Vektorizacija slika, Print i Priprema za štampu.

InDesign + radionica i priprema za štampu, 15 školskih časova

Osnovni alati, Uvoz teksta, Osnove Formatiranje karaktera i pasusa, Kreiranje stilova karaktera, stilova pasusa i stilova objekta. Primena stilova na tekst i slike, Umetanje, uklanjanje i razmeštanje stranica, Isticanje teksta brojevima i specijalnim simbolima, Rad sa kolonama, Upoznavanje sa Master stranicama, Dodeljivanje Master stranica, Numerisanje stranica, zaglavlje i podnožje stranica, Kreiranje fusnota, Uvoz slika i Paleta links, Kompatibilnost Illustratora i Photoshopa sa InDesign-om, Rad sa bojama, Dodeljivanje Transparentnosti, Crtanje i rad sa Pathovima, Kreiranje tabela, Uvoz Excel-ovih fajlova, Uvoz Word-ovih tabela, Kreiranje Book palete, dodeljivanje stilova i boja ostalim dokumentima, Kreiranje Sadržaja, Generisanje knjige, Print i Priprema za štampu.

  • Sav potreban materijal za grafičku radionicu (otvoreni fajlovi)
  • Plakat rađen u Photoshop-u (otvoreni fajl)
  • 50 Photoshop stilova i akcija
  • katalog rađen u Illustrator-u otvoreni fajl)
  • Indesign magazin (otvoreni fajl)

Cenovnik za grupni Adobe grafički kurs

Cena kursa Akontacija
34.900 din.

5.000 dinara

Akontacija je uračunata u cenu

In House kurs za firme 39.900 din.
Mogućnost plaćanja u 3 mesečne rate čekovima građana
Organizujemo besplatan prevoz od, BIG Fashion – Level 3 – BIG Fashion.
Autobusi do BIG Fashion, 16, 23, 25, 32, 35, 74 i 202.
Ukolliko dolazite sopstvenim prevozom, obezbeđen vam je parking mesto ispred škole.
UPLATNICA

INDIVIDUALNI GRAFIČKI KURS

60 školskih časova. Kurs sadrži isti plan i program grupnog kursa.
Svaki radni dan po 3 školska časa. Kurs traje četiri nedelje.
Termini su od: 09:00–11:15, 13:00–15:15, 16:30–18:45 i 19:00–21:15 časova

Cenovnik za individualni grafički kurs

Cena Akontacija
54.900 din. 5.000 dinara
Akontacija je uračunata u cenu
Online kurs 49.900 din.
In House 61.900 din.
Mogućnost plaćanja u 3 mesečne rate čekovima građana
Organizujemo besplatan prevoz od, BIG Fashion – Level 3 – BIG Fashion.
Autobusi do BIG Fashion, 16, 23, 25, 32, 35, 74 i 202.
Ukolliko dolazite sopstvenim prevozom, obezbeđen vam je parking mesto ispred škole.
UPLATNICA